ТОВ СЕЛМ АГРО

Дискова борона - незамінний аґрегат для обробки ґрунту

вівторок, 12 вересня 2023 р. о 14:50

Поверхнева обробка ґрунту у сільськогосподарській діяльності вимагає використання передового аграрного інструменту, що дозволяє підвищити загальну ефективність землеобробки згідно існуючих стандартів та критеріїв якості. Дискова борона - найбільш затребуваний агрегат для стерневої обробки ґрунту різної щільності, сприяючи покращенню його структури, забезпеченню воголою та поживними речовинами для вирощуваних культур.

З чого складається дискова борона?

Дискова борона - це, передусім, сільськогосподарський агрегат, робочим органом якого є вирізні диски різного діаметру та форми в залежності від виконуваних задач. Диски для борони розташовані з постійним робочим проміжком під регульованим кутом до оброблюваної поверхні ґрунту, що сприяє ефективності стерневої обробки зі зменшенням витрат пального тягової машини. Окрім робочих органів, дискова борона складається з рами, пружинних стійок, кронштейнів, колес, підшипників та інших елементів в залежності від технологічних методів збірки від виробника.

Особливості роботи дискової борони:

  • немає обмежень щодо первинного стану ґрунту
  • агрегат дозволяє захопити від 1,2 до 8 метрів землі
  • можливе розміщення від 14 до 66 робочих органів
  • обробка відбувається човниковим способом
  • знищується до 95% бур’янів будь-якого типу
  • формується природна структура ґрунту
  • накочується поверхневий шар для збереження вологості

Перед тим, як купити дискові борони, важливо чітко усвідомити спосіб використання сільськогосподарського агрегату, адже існують:

  • причіпна дискова борона - конструкція розміщується позаду трактора довільного класу.
  • навісна дискова борона - агрегат з дисками борони поєднується з таким навісним обладнанням, як плуги, культиватори та лущильники. 

Cхема дискової борони

 

Типи дисків для борони

Використання різних типів дисків для борони чітко регламентується відповідними стандартами по землеобробці, тому в залежності від форми існують наступні види дисків :

  • гладкі
  • зубчасті (ромашка)

Форма ріжучих елементів та їх гострота напряму впливають на агресивність землеобробки, а діаметр - на глибину розрізу та ступінь сухості поверхні. 

Диски для борони SMART PART

Компанія Селм Агро має власний бренд дисків SMART PART до таких відомих брендів борін, як Lemken, Horsch, Kuhne, GREGOIRE BESSON, Quivogne та інших. Якщо ви шукаєте якісні, повністю сумісні та надійні диски від українського бренду з виробництвом у країнах Європи та світу, то додатково можна зекономити, якщо купити диски для борони торгової ТМ SMART PART в інтернет-магазині Селм Агро за приємними цінами. Наші менеджери з радістю допоможуть у вирішенні питань щодо покупки, оновлення та модернізації обладнання - усе заради підвищення ефективності Вашої праці та досягнення цілей у сільськогосподарській діяльності.