ТОВ СЕЛМ АГРО

Як техніка Claas сприяє підвищенню продуктивності праці?

пʼятниця, 22 грудня 2023 р. о 14:28

Всесвітньо відомий бренд сільськогосподарської техніки Claas є лідером у сфері виробництва кормозбиральних та зернозбиральних комбайнів. Компанія Claas з більш як сторічною історією вже більше 30 років постачає на ринок України як комбайни, так і трактори, прес-підбирачі та техніку для заготівлі корму. Інноваційні цифрові рішення бренду кожного року змінюють процес ведення сільського господарства, підвищуючи продуктивність та знижуючи витрати. В свою чергу компанія Селм Агро є надійним постачальником запчастин до сільгосптехніки CLAAS, що пропонує найвигідніші пропозиції для аграріїв України. 

Що саме робить техніку Claas найкращою?

Сучасні трактори Claas здатні охоплювати безліч задач, що виникають у процесі ведення сільського господарства. Компанія пропонує одразу шість моделей тракторів для роботи з причіпною технікою будь-якого призначення: дискові борони, культиватори, плуги, сівалки, мульчувачі та розкидачі добрив. Наприклад, вузькоколійний трактор Nexos у чотирьох модифікаціях з потужністю від 88 кінських сил є одним з найдоступніших та компактних рішень для невеликих господарств. В свою чергу 500-сильний трактор XERION 5000-4000 має відмінні тягові показники та споживає мінімум пального за рахунок режиму роботи на низьких обертах двигуна. 

1. Комбінований рушій

Проте широкий асортимент моделей не є ключовою перевагою над конкурентами. Компанія Claas у своїй новій моделі трактора AXION 960 TERRA TRAC інтегрувала комбінований рушій (напівгусениця), який вже давно використовується на зернозбиральних комбайнах. Ця концепція дозволяє краще передавати тягу на рушій без збільшення розмірів/ваги трактора. Конструкторам вдалося реалізувати ефективну та економічну з точки зору витрат палива технологію, що підвищує загальну продуктивність при обробітці ґрунту. Напівгусениця Claas розроблена з урахуванням роботи на ґрунтах різної щільності та вологості з мінімальним впливом на них, а також з можливістю автономно рухатися дорогами загального вжитку. 

2. Гідропневматика підвіски

Ще однією особливістю серії TERRA TRAC є гідропневматична система підвіски, в якій амортизовані одночасно задня і передня осі. Пружини до 120 мм дозволяють шинам трактору краще тримати асфальт у поворотах, а також розвивати швидкість до 40 км\год. Незалежна підвіска чудово поглинає нерівності поля, зменшуючи вплив пікових навантажень на початку руху машини з важким навісним обладнанням, а також підвищує ступінь комфорту для оператора трактора. Крім цього, техніка оснащена автоматичною трансмісією Cmatic, що точно адаптується до типу робіт зі зниженням витрат палива (близько 6,03 л/га для 410-сильного Axion 950 з дисковою бороною 6,8м).

3. Трьохточкова зчіпка з автоматичним регулюванням висоти

Нещодавно бренд Claas представив новітню 3-точкову зчіпку для тракторів, що тепер включає в себе датчики висоти та гідравлічний верхній важіль замість класичного нижнього. Нововведення дозволяють більш точно регулювати поздовжній нахил причіпного агрегату, наприклад, плуга, встановлюючи його паралельно землі, що значно покращує якість обробітки ґрунту.   

4. Програмна оптимізація маршруту

Autonomy connect - це перевірене часом апаратно-програмне рішення для зручного налаштування техніки Claas. Від нині ця система відкриває доступ до встановлення або коригування робочих параметрів для трактору та знарядь відносно сезонності. Ця технологія має на меті уникнути введення неправильних даних, що призводять до низької якості та ефективності роботи. Всі відхилення від норми в системі трактор-знаряддя автоматично корегуються. Наприклад, система здатна визначати ступінь забивання культиватора та запобігати загострення цієї проблеми, змінюючи параметри швидкості руху та глибини обробітку. Автоматична система знижує навантаження на звичайного оператора, і в той же час дозволяє досвідченим інженерам-операторам досягти найвищої продуктивності праці шляхом більш детального налаштування робочої програми. 

5. Додаткові переваги 

Сьогодні важко уявити комбайни та трактори Клаас без автоматизованих систем керування, GPS навігації, кругового освітлення, систем розділення зернової маси від соломи та іншого. Ці розробки суттєво знижують витрати палива та мастила, втрати чи пошкодження врожаю та покращують комфорт працівників. Сучасний дизайн, простора ергономічна кабіна, інформаційні панелі, зручні крісла з підлокітниками суттєво впливають на ефективність праці та знижують навантаження при багато годинній роботі у полі. Техніка Клаас - це взірець якості та надійності для досягнення найкращих результатів та підвищення доходу у сфері сільського господарства.

Каталог запчастин до найбільш популярних комбайнів Claas:

Запчастини до тракторів та комбайнів Клаас у широкому асортименті доступні в інтернет-магазині компанії Селм Агро. Також купити запчастини Claas можна через менеджерів філій у Вашому регіоні. Зі списком філій в регіонах України та контактами можна ознайомитися у розділі Про компанію