ТОВ СЕЛМ АГРО

Як правильно замовляти запчастини до сільгосптехніки?

пʼятниця, 20 жовтня 2023 р. о 13:25

Для того, щоб посівний сезон не заставав зненацька у незручному положенні, подбати про справність сівалки варто заздалегідь. Оскільки в природі існують ярі, озимі та проміжні між ними культури, сівалка у сільському господарстві використовується достатньо часто, щоб потребувати регулярного ремонту. Саме тому, питання "де купити запчастини до сівалки" завжди виникає у найбільш незручний для цього момент. Як запобігти цьому та як правильно і вчасно обирати запасні частини до сільгосптехніки?

Ознайомитися з інструкцією
Зазвичай цей пункт успішно ігнорується не лише у сільськогосподарській сфері, але інструкція часто містить вичерпну інформацію щодо оптимального способу експлуатації виробу. Сівалка, як і інша
причіпна с\г техніка, складається з купи деталей, які механічно взаємопов'язані собою. Наприклад, неправильно встановлений натяжник з часом спричиняє поломку валу, тобто більш дешева та проста деталь, яка є неправильно встановленою, здатна створити дороговартісну проблему. Це не єдиний приклад проблеми, яка виникає через ігнорування технічного стану окремих дрібних деталей чи витратних матеріалів. Інструкції зазвичай містять детальну інформацію щодо типового ресурсу використання критично важливих компонентів. Ця інформація дозволяє запобігти незапланованому ремонту сівалки чи іншого обладнання. Також не варто забувати про планове обслуговування вузлів, змащення ланцюгів та інші рекомендації щодо догляду за ґрунтоборобною технікою у міжсезоння.

Самостійний підбір запчастин
Вибір запчастин до ґрунтообробної техніки завжди починається з встановлення її точної моделі. Оскільки окремі моделі мають чіткий список сумісних деталей, варто точно встановити марку та модель техніки та перевірити її серійний номер. Зазвичай подібна технічна інформація вибита на металевих табличках, що закріплені на корпусі причіпної техніки. Варто також звернути увагу на дату виробництва, адже сівалки, подібно звичайним автомобілям, мають модельний рік, а деталі до новішої техніки можуть бути несумісними до більш старшої. Окрім цього,
інформація щодо сумісності розміщається та регулярно оновлюється на сайтах компаній-виробників. При самостійному оформленні замовлення бажаних запчастин завжди варто уточнювати сумісність у менеджерів компанії, де це замовлення оформлюється. 

Заміна чи ремонт запчастин "по гарячих слідах"
Найбільш простим та дієвим способом є ремонт чи заміна конструкційних деталей чи робочих органів сівалки саме тоді, коли вони виходять з ладу. Звичайно, завжди варто мати надлишки запасних частин до землеобробної техніки, які варто поповнювати з аналогічних/сумісних деталей. В деяких випадках передчасний вихід з ладу робочих органів чи конструкційних деталей можна вирішити шляхом вибору оригінальних запчастин або якісних аналогів, що не поступаються оригіналу. Наприклад, під торговою маркою
SMART PART можна купити якісні запасні частини до Lemken, Farmet, Kverneland, Kuhn, JohnDeere, Case, Amazone, Gaspardo, GREAT PLAINS, Vaderstat та інших імпортних та вітчизняних сівалок. Бренд також пропонує поліпшені (модифіковані) запчастини, які характеризуються підвищеним ресурсом використання (робочі органи з наплавкою) та найкращою сумісністю з типами ґрунтів, що висувають жорсткі умови для якісної обробки.

Замовлення запчастин наприкінці сезону
В ідеальному світі сільськогосподарська техніка виходить з ладу в останній день робіт після обробки останнього гектару землі, але реальність вимагає прийняття важких рішень безпосередньо у самому розпалі активної роботи у полі. В подібних випадках варто зробити оцінку потенційному дефекту та, при можливості, закінчувати планову роботу, вже маючи замовлення дефектних запчастин та послуги інженера, який здатен виконати дефектовку у найкоротші терміни. Будь-які затримки у поточному ремонті несуть за собою витрати часу і коштів, тому варто швидко реагувати на дефекти та вміти прогнозувати їх появу. Незважаючи на типові "рекомендації" фінансового відділу зменшити бюджет, додаткові витрати на власний міні-склад запчастин з лихвою окупляться у найскрутніші часи.

Надійний постачальник і перевірений виробник
Для запобігання неприємних ситуацій у посівний (чи будь-який інший) сезон, варто заздалегідь подбати про надійного постачальника сільськогосподарської техніки, який має характеризуватися наступними ознаками:
    • має професійний особовий склад з глибокими знаннями про товар;
    • злагоджену мережу філій по всій території України;
    • пропонує широкий асортимент товару до різної техніки;
    • пропонує вибір запчастин від перевірених виробників;
    • має вибудовану логістичну систему зі швидкою доставкою;
    • пропонує спеціальні умови та вигідні ціни;
    • має зручні способи замовлення та оплати.

Одним з таких постачальників є компанія Селм Агро, яка має широку мережу філій майже в кожній області України, власний бренд запчастин SMART PART, кваліфікований персонал з багаторічним досвідом роботи пліч-о-пліч з найбільшими аграріями України, а також доступні ціни та вигідні умови співпраці у довгостроковий період. Саме такий постачальник, який збирає реальні відгуки фермерів та безпосередньо впливає на виробництво, здатен стати надійним партнером у веденні сільськогосподарської діяльності  у найважчі часи.