ТОВ СЕЛМ АГРО

Робочі органи культиватора: що таке, які бувають та де купити

четвер, 7 вересня 2023 р. о 12:36

Передпосівна обробка ґрунту - важливий крок у підготовці земельної ділянки перед засіванням сільськогосподарських культур. Цей процес є ключовим для досягнення успішного врожаю та здорового росту рослин. Для виконання подібних задач з розпушування, підгортання та боротьби з бурʼянами в землі використовують спеціальну техніку - культиватори, які складаються з рами та навісного пристрою, на який навішуються робочі органи, що контактують з земельною поверхнею. Крім цього, культиватор складається з опорних коліс, шлейфу борін та вирівнювача ґрунту, що дозволяє розширити універсальність використання техніки.

Основні вимоги до передпосівних культиваторів включають:

  • Рівномірність обробки на всю ширину захвату: Культиватори повинні забезпечувати однакову якість обробки на всій робочій ширині. Це гарантує однаковий ріст рослин і врожайність.

  • Підтримка заданої робочої глибини: Важливо забезпечити точну робочу глибину обробки, оскільки вона впливає на корінь рослин та їхнє здоров'я.

  • Формування дрібногрудкуватого ґрунту: Культиватори повинні роздрібнювати ґрунт, роблячи його більш придатним для росту рослин та покращуючи вентиляцію коренів.

  • Запобігання процесу випаровування вологи: Важливо уникати втрати вологи, особливо в сухих регіонах. Культиватори допомагають зберегти вологу в грунті.

  • Підготовка поверхні до гербіцидної плівки: Культиватори допомагають створити ідеальні умови для застосування гербіцидів, що знищують бурʼяни.

Передпосівні культиватори - це незамінний інструмент для сільськогосподарських господарств, які прагнуть до високої якості та врожайності своєї продукції. Вони допомагають оптимізувати процес передпосівної обробки та підготовки ґрунту для майбутніх посівів. Оберіть передпосівний культиватор, що відповідає вашим потребам, і забезпечте успішний врожай у кожному сезоні.

Які бувають типи культиваторних робочих органів?

Культиваторні робочі органи бувають різних типів, а їх використання залежить від стану та типу оброблюваних полів. Сьогодні ми зосередимо увагу на ущільнюючих культиваторних катках, які в широкому асортименті представлені в інтернет-магазині компанії "Селм Агро".

Виробники культиваторних катків

У сільськогосподарській діяльності активно використовуються чавунні зубчасті культиваторні катки від іменитих виробників:

  • Farmet - чеська компанія, яка активно вивчає шляхи розвитку технологічних процесів виробництва та засобів збереження навколишнього середовища.

  • Lemken - німецька сімейна компанія, яка протягом більше 200 років займається впровадженням інноваційних рішень у сільськогосподарській діяльності.

Специфіка культиваторних катків

Культиваторні робочі органи Farmet та Lemken розміщуються в кінці робочої зони культиватора для виконання функції втрамбовування та ущільнення землі після того, як стійки з лапами, розміщені в декілька рядів, культивують землю. Загалом, приблизно 10-метровий багатосекційний апарат культиватора спочатку розпушує землю, а потім одразу її прикатує.

Каток зубчатий Farmet - це робочий орган культиватора, виконаний з чавуну з діаметром 77 мм для валу 76,5 мм. Оновлена версія (нового зразка) котків Farmet відрізняється жорстким зчепленням катків між собою через спеціальні пази, формуючи суцільну конструкцію, що культивує поверхню.

Каток зубчатий Lemken - це чавунний робочий орган культиватора з жорстким зчепленням котків на валу між собою. Відрізняється від Farmet меншими розмірами відповідно до специфікації культиваторів.

Культиваторна лапа SMART PART - робочий орган культиватора, що розміщується на опорній стійці та виконує міжрядне розпушування землі. Геометрія та тип лапи дозволяють як підвищити ефективність виконання робіт на землі різної щільності, так і знизити витрати пального трактора через зниження на нього навантаження. Найбільш поширені лапи культиватора 270 мм та 330 мм, які призначені для культивації і перемішування землі, внесення добрива та усунення бур’янів.

Види лап для культиватора

В сільському господарстві найбільш поширені наступні види лап для культиватора з характерним способом кріплення:

  • стрілчасті лапи - міжрядний робочий орган, що заглиблюється у ґрунт приблизно на 14 см. Кріплення відбувається за допомогою стійки та кронштейну, саме тому більшість господарств вирішують купити стрілчасті лапи в першу чергу, адже вони є незамінним робочим органом для міжрядної обробки на глибині.

  • односторонні лапи - тип лап для культиватора для роботи на відносно невеликих глибинах біля 6 см, а також боротьби з бурʼянами.

  • долотоподібні лапи кріпляться на секції бічного кронштейна, але призначені для найглибших робіт з ґрунтом біля 16 см.

  • підгортальники служать для міжрядного прополювання картоплі, кріплячись на задній чи передній кронштейн.

Лапи для культиватора SMART PART характеризуються високою якістю, довговічністю в використанні, доступною ціною, сумісністю з більшістю техніки, а також доступністю для широкого кола покупців по всій Україні.

Виробництво SMART PART

Компанія "Селм Агро" пропонує високоякісні, перевірені часом оригінали та аналоги культиваторних робочих органів Farmet та Lemken, які виробляються на території країн Євросоюзу. Під нашим власним брендом SMART PART ви можете купити культиваторні робочі органи, які широко використовуються на сільськогосподарській техніці по всій Україні. Компанія "Селм Агро" має широку мережу постачальників з різних країн світу та інструменти керування виробництвом чавунного лиття для забезпечення українських користувачів якісним товаром за доступними цінами. Відділ якості "Селм Агро" двоетапно аналізує поставки всього імпортного та товару вітчизняного виробництва, а також збирає відгуки клієнтів для налагодження тісного діалогу - усе заради досягнення поставлених цілей у сфері землеобробки.